Az én honlapom

Vasárnap, 2018-11-18, 0:27 AM
Üdvözöllek Vendég
Főoldal

Regisztráció

Belépés

RSS

Filmek,versek,zenék,történetek,könyvek


Főoldal » Cikkek » Történetek

A tündérek nem a képzelet szüleményei
A mesék világának kedves lényei itt élnek körülöttünk. 
Igazi természeti lények, tele életerővel, vibrálással, és ha kérjük őket, segítségünkre sietnek. Lépj be a tündérek világába!Mesék, filmélmények, olvasmányok nyomán képzelhetjük el, milyenek is lehetnek a tündérek. Ám egy üdítő séta a napsütésben, egy erdő fái között igazán különös élményekkel gazdagíthatja azt, aki fogékony e lények jeleinek vételére. A természettel szoros kapcsolatban élő tündérek az igazi életerőt képviselik, nélkülük a természeti világ elveszítené lényegét, igazából talán nem is létezne. A tündérek egy másik dimenzióban léteznek, olyan energiamezőt tartanak fenn, amely a fizikai világ létezését segíti. De emellett a tündérek bizonyos feladatok elvégzésében segítségünkre  is lehetnek, hosszú időn keresztül együttműködhetnek például a különféle művészeti tevékenységek segítőiként, vagy éppen a főzés, kertészkedés során. Hívd a tündéredet!Ha szeretnéd, akkor kapcsolatba tudsz kerülni a tündérekkel. Ehhez ráhangolódásra és a természetre van szükséged!Kertben, erdőben vagy egy park csendes zugában helyezkedj el nyugalomban, és tudatosítsd magadban, hogy megpróbálsz megszabadulni minden félelemtől és feszültségtől. Ez a relaxált állapot segíti az érzékelésedet. Tekints magadba, és faggasd önmagad!Vannak olyan tündérek, akik inkább tekinthetők szellemi lényeknek, ők formát és energiát kölcsönöznek sokféle dolognak, pl. a munkának, a szerelemnek. Őket déváknak nevezzük, a hindu eredetű szó jámbor spirituális lényt jelentMost hogy érzem magam?• Milyen érzés tölt el azon a helyen, ahol vagyok?• Ha más teremtmények lennének körülöttem, azok milyenek lennének?• Milyen lenne a hangjuk? Mit csinálnának? Eleinte talán csak az energiaáramlást érzékeljük, vagy olyan ábrándozást, amelyet igazán nagy örömben, boldogságban élünk meg, ezek az érzések itt azt jelentik, hogy a tündérek érzékelik, hogy valaki közeledik az ő világukhoz.Érezzük és értékeljük naponta a tündérek jelenlétét! Amikor sütünk-főzünk, érzékeljük, hogy az ételt megtestesítő déva jelen van. Kérjük és vegyük komolyan az ő segítségét ahhoz, hogy a lehető legjobbat tudjuk megalkotni, még egy olyan hétköznapi cselekedetben is, mint amilyen a főzés. Minden tevékenységünknek van bizonyos lelki, spirituális dimenziója, amely szent.Fontos, hogy ne csak kérjük a segítséget, de köszönjük is meg. Különösen akkor ne feledkezzünk meg erről, amikor mi magunk is sikeresnek ítéljük egy-egy feladat vagy munka végrehajtását. Köszönetképpen virágok egy-egy szirmát, ételek egy apró darabját szórhatjuk a kertbe. Tetteink energiaáramlást indítanak el, amelynek jótékony hatását tapasztalni fogjuk.A Tünde női nevet Vörösmarty Mihály alkotta a tündér szóból. (Első ízben a Csongor és Tünde című drámai költeményében bukkant fel.) Újabban a Tündér is anyakönyvezhető név lett.
A négy elem tündérei
tűznek, a levegőnek, a víznek és a földnek, a négy elem mindegyikének saját tündérei vannak. Ez a négy halmazállapot megfelel az emberi tudat négy állapotának: a légzés, a gondolkodás, az érzés és a gyakorlatias dolgok.
.• 1. A tűz tündérei
Az ősi tűzgyújtások spirituális ereje ma nagyrészt a múlté, hiszen a mai kor embere a központi fűtés világában kevésszer érintkezik magával a lánggal. Ám egy apró szertartást, a gyertyagyújtást mégiscsak megőriztük, ennek segítségével tudunk kapcsolatba lépni a tűz tündéreivel. Ahogy a tűz, úgy a tűztündér is gyors, energikus, lobbanékony. Ők a szenvedélyt, az átalakulást, a tudatosságot erősítik az életünkben. A tűz tündéreivel a tüzek közelében találkozhatunk. Legegyszerűbben a szabadban gyújtott tüzeknél. Ha kicsit belerévedünk a tűzbe, észrevehetjük a táncot, a szikrákat, és máshogy tekintünk a tűzre, ha a tündérét keressük.Gyertyagyújtással is idézhetjük a tűz tündéreit, egyszerre több vörös és narancssárga gyertyát használjunk! Kérhetjük őket egy akadály leküzdésében való segítségre, kérhetünk bátorságot, de hozzájuk fordulhatunk, ha növelni akarjuk a szexuális energiáinkat, vagy kreativitásra van szükségünk. Erősítheti a tűz tündéreinek különleges energiáit az is, ha a csuklónkra piros szalagot kötünk. Ne feledjük, hogy mondjunk köszönetet, és ígérjünk tiszteletet a tűz tündérének.
 • 2. A levegő tündérei
Magas, nyílt terepen találkozhatunk a levegő tündéreivel a szellők által megtestesített szilfidekkel. Egy hegytetőn relaxációs állapotban tudunk velük kapcsolatot teremteni. Ők a tiszta gondolatok, az emlékezés és a szabadság segítői, gyógyulást hoznak, és ösztönzik a kreativitást. Hozzájárulnak ahhoz, hogy megértsük elménk működését, megnyissuk lelkünket a spirituális felismerés és fejlődés irányába. Akkor forduljunk hozzájuk, ha egy fontos vizsga előtt állunk, ha beszédet kell mondanunk, ha világos, érthető gondolatokra van szükségünk.A kapcsolat felvételéhez hasznos lehet egy álomfogó (ezoterikus üzletekben kapható). Akasszuk az ablakba, erősítsünk rá egy madártollat, és ahogy a levegő mozgatja, idézzük meg a légtündért. Mondjuk el a kívánságunkat, köszönjük meg, hogy segítségünkre sietett, majd vegyük le a madártollat, és vigyük magunkkal.
• 3. Vízitündérek
A víz misztikus, szeszélyes, változó, a vízitündérekre ezek a tulajdonságok jellemzőek, de legtöbbjük igazán elragadó lény. A sellők (vízitündérek) bármilyen természetes vízben fellelhetők. Egy csendes vízparton hajnalban vagy alkonyatkor kerülhetünk velük kapcsolatba. Maradjunk csendben, érezzük át a hely atmoszféráját! Finoman helyezzünk egy rózsaszirmot a vízre! Ezzel csalogathatjuk közelünkbe őket. A sellők gyógyítják a testi és lelki sérüléseinket, az érzéseink gyökerét mutatják meg, szimpátiát, empátiát és szerelmet hoznak az életünkbe. A források és kutak őrzői, ezért az emberek tisztelik őket.A kínai tündérek (xiannü)A tündérek Kínában (elnevezésük alapján halhatatlan leányok) az istennők osztályába tartoznak. A tündérek származásuk szerint kapcsolatban állnak a taoista halhatatlanokkal (xian). A költészetben általában a tökéletes női szépséget testesítik meg. Alakjuk gyakorta összeolvadt az elemek gazdasszonyi és csodálatos feleségek alakjaival, sőt esetenként azok helyébe is lépett. A tündér kifejezéssel gyakorta jelölték az egyes istenek, istenségek leányait. 
• 4. A föld tündérei
A termékeny talajból sarjadó zöld növényzettől kezdve a barlangüregek vagy éppen azásványkincsek gazdagságát, erejét és a gyökerekben szunnyadó tudást testesítik meg a föld tündérei. Mindenütt megtalálhatjuk őket, ahol növények vannak. A föld tündéreit manóknak nevezzük, ám ők sokkal robusztusabb lények, mint amit ezen elnevezés alapján elképzelünk.A természetben léphetünk velük kapcsolatba, akár a kertben letelepedve, akár erdőben sétálgatva. A föld tündérei a gyakorlati tudást közvetítik, a pénz kezelésének és megszerzésének készségét. Oltalmazó lények, energiájuk erőt ad a kemény fizikai munka során.Segítségüket a természetben talált szép formájú kőben rejlő energiákkal is erősíthetjük. Vigyük magunkkal a követ, és ígérjük meg, hogy nagy becsben fogjuk tartani.
Kategória: Történetek | Hozzáadta:: Liza (2012-05-06)
Megtekintések száma: 469 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
A fejezet kategóriái
Zenék [4]
Versek [5]
Filmek [1]
Történetek [1]
Könyvek [6]
Keresés
Belépés
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 5
Mini-chat
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak